Ruilmiddag ook leuk voor voetballers

Dit artikel is gepubliceerd in de Leeuwarder Courant van donderdag 26 januari.

HEERENVEEN – Ruim driehonderd kinderen ruilen woensdagmiddag voetbalplaatjes van C1000 bij het Abe Lenstrastadion in Heerenveen.

Tijdens de middag, georganiseerd door SC Heerenveen en C1000, was er ook de mogelijkheid om met enkele bekende voetballers op de foto te gaan.

Robin Wiltjer (10) uit Haulerwijk heeft daar geen aandacht voor. Hij staat al talloze keren met voetballers op de foto. Zijn plaatjesboek is echter nog niet helemaal gevuld. Het plaatje van Feyenoord-verdediger Ron Vlaar is het grootste gemis in zijn boek. ,,Dirk Kuyt en Wesley Sneijder heb ik dubbel. Die kan ik wel missen.”

Niet alleen de kinderen, ook de voetballer hebben het naar hun zin. Filip Djuricic wordt om de haverklap aangeschoten voor een handtekening. ,,De lachende kinderen doen me goed. Het is weer eens wat anders dan een training en ik doe het graag.”

Naast het ruilen kunnen de kinderen hun schotkracht testen en meedoen aan loterijen waarmee toegangskaarten en wedstrijdshirts te winnen zijn. Nellie Schaafsma van de jeugdfanclub Junior Heroes kijkt lachend naar de drukke kinderen.

Ze is blij dat de ruilmiddag druk bezocht word. ,,Het is voor de kinderen een unieke kans om naast het ruilen ook met de voetballers in contact te komen. Daarnaast is het natuurlijk bijzonder om eens een kijkje te nemen in het stadion.”

Robin staat voor een grote tafel met duizenden voetbalplaatjes. Een voor een laat hij zijn kaartjes inwisselen voor plaatjes die hij nog niet heeft. Op een kladbriefje streept hij in hetzelfde tempo zijn lijstje met ontbrekende kaartjes af.

Een paar minuten later is zijn verzameling compleet: 96 kaartjes, inclusief Ron Vlaar. Maar dat vindt hij niet het mooiste plaatje. ,,Bas Dost is mijn favoriet. Maar dat komt natuurlijk omdat ik Heerenveen-fan ben.”

Reageer

Get Adobe Flash player