SVF

Dit artikel is gepubliceerd in het clubblad van Advendo Korpsen Sneek de ‘Fortissimo’ van april 2011.

In het voorwoord van de januari editie van de Fortissimo had ik het over de fantasieën van bepaalde leden over het zoeken naar gelegenheden om te kunnen drinken. Hier kwam de zogenaamde MOA-avond (munten opmaak avond) ter sprake. Deze avond heeft inmiddels ook daadwerkelijk plaatsgevonden.

Tijdens de afterparty van het solistenconcours kreeg ik ineens een uitnodiging voor een wel heel bijzondere avond. Een avond met dezelfde strekking als die van de MOA. Met een biertje in mijn hand stond ik te kijken naar het grote tv-scherm bij de bar waar de prijsuitreiking van het solistenconcours op te zien was. Opeens werd ik op mijn schouders getikt. Het was Frank Zijlstra.

,,Kom je ook naar de ZMOA-avond?”, vraagt hij, alsof hij die vraag iedere dag stelt. Ineens schoot mij het beeld van een hele nare aandoening door mijn hoofd. ,,De ZMOA-avond? Wat ik me daar bij voorstellen?”, antwoordde ik beduusd.  Er ontstond een kleine glimlach op Franks gezicht. Dat stelde mij gerust; had het gelukkig niets met medische fratsen te maken. ,,De Zure Matten Opmaak Avond!”, antwoordde hij en schoot in de lach.

Ik zag het al voor me: de hele avond een stel mafkezen met fijngeknepen ogen en schuinsgetrokken mondhoeken aan de bar. Op dat moment schoten er nog ontelbaar opmaakavonden door mijn hoofd.

Denk bijvoorbeeld aan de COMA-avond (Chips OpMaak-Avond), de SOA-avond (Sprite Opmaak Avond) of de BOA (Bittergarnituur Opmaak-Avond). Maar niet alleen opmaakavonden kunnen hiermee aangeduid worden, ook bepaalde dagen kunnen een afkorting gebruiken.

Zo staat een OLZ-dag voor een Optredenloze zondag  (Optredenloze Zondag) of een VDW-weekend voor een Verdomd Druk Weekend. En zo kan je nog wel even doorgaan.

Ik ben benieuwd wat voor afgekorte avonden en weekenden we nog mee gaan maken. Ik leg de creativiteit bij jullie; dit Stukje Voor de Fortissimo is nu af.

V.

Reageer

Get Adobe Flash player