Vakantiestress

Zenuwachtig loopt papa door de huiskamer. In zijn hand houdt hij een TomTom. Hij heeft zojuist een update gekocht van maarliefst vijftig euro om zo up-to-date te zijn van de wegen, het weer en de brandstofprijzen in Zuid-Frankrijk. Het apparaat weigert echter deze update binnen te halen. Het schermpje toont enkel en alleen een ronddraaiende cirkel dat symbool staat voor het systeem die verbinding zoekt.

,,En het geld is natuurlijk al afgeschreven, zo slim zijn ze dan wel weer.”, roept hij alijsberend door de huiskamer. ,,Ik gooi hem in de auto wel even aan de lader, misschien doet hij het dan wel.”, en terwijl hij in zijn hoofd vijftig euro in rook op ziet gaan, loopt hij zenuwachtig de deur uit.

Op het moment dat hij de deur achter zich dicht trekt klinkt er een monotoon geratel. Zuslief naait ijverig het zomerjurkje van mama. Onderaan het vrolijke stofje moest een elastiek vervangen worden. Mama had het de dag eerder zelf geprobeerd maar dit bleek niet zo’n succes. Aan zuslief de fijne taak om dit op te lossen. ,,Ik zei nog zo: als het niet lukt, dan doe ik het wel. Maar ja, toch zelf willen proberen hé.”, oppert ze cynisch terwijl ze de gezigzagde stiksels van mama er met een mesje probeert uit te peuteren. ,,Ik wil minimaal drie vakantiefoto’s terug zien waarop je dit jurkje aan hebt!”, gaat ze dreigend verder.

Dan komt papa binnen. Zijn stemming is beduidend minder stressvol dan toen hij vertrok. ,,Zo, hij doet het hoor. Deze jongen is weer een jaar voorzien van alle live-updates.”.  Het zomerjurkje wil minder snel vlotten; zuslief neemt hem mee naar huis en zal hem daar af maken.

Een dag later vertrekken ze. Via het Limburgse Meerssen zullen ze vrijdag in de Ardéche aankomen. Na drie keer aangehoord te hebben hoe de wasmachine werkt, ik ten alle tijden de deur goed op slot moet doen, de ramen s’ nachts dicht moet houden en de katten eten moet geven begint de Peugeot 207 stationwagen aan de driedaagse rit naar zijn geboorteland. Inclusief mama in zomerjurkje en geleid door de TomTom.

Pap, mam: geniet van de zon, de zee, de wijn en het stokbrood. Dan doe ik dat ook.

V.

  1. Feesten!! haha

  2. Het lijkt bijna wel of je bij ons thuis was.

  3. nou seun weer een mooi berichtje, maar dankzij de tom tom toch weer mooi op de camping aangekomen.
    ps geef je de katten nog even eten en vergeet niet de ramen en deuren op slot te doen als je weggaat….
    tot horens.xxx

Reageer

Get Adobe Flash player