Sorry

Ruim drie weken vieren mijn ouders vakantie in ‘de oven van Frankrijk’; de Ardéche in Zuid-Frankrijk. Gedurende die tijd verblijf ik in mijn eentje in het huis wat, als je alleen bent, een kasteel lijkt. Tijdens de drie weken schrijf ik brieven naar mijn moeder. Over hoe het huismanbestaan me afgaat.

Sorry

Lieve mama,

Ik hoop dat jullie beter weer hebben dan hier in Nederland. Het komt hier met bakken uit de hemel en ook de dikke trui moet er vaak aan te pas komen. Het zou toch zonde zijn dat jullie de regen achter jullie mee hebben gesleurd richting het Zuiden en dat nu boven op jullie luifeltje horen kletteren.

Hier is alles goed. Het huis staat nog, zij het iets minder proper dan dat je gewend bent. Het is wel even wennen, zo zonder ouders die alles regelen. Iedere avond bedenken wat je gaat eten is nog een hele kunst! Maar dat jullie zeiden dat ik wel iedere avond patat zou gaan eten, vond ik wel een beetje jammer. Daar hebben jullie mij toch echt onderschat.

De eerste avond dat ik alleen was at ik aardappeltjes met twee stukjes tilapiafilet en een beetje rauwkost. Goed he? Maar, nadat ik een optreden had gehad met de Utlopers had ik toch nog wel zin in een frikadelletje, dus heb ik de frituurpan erbij gepakt. Bij het aanzetten van de kroket verslinder ben ik alleen vergeten het handvat van het mandje naar buiten te klappen. Deze is nu dus… weggesmolten.

Ik weet wat je nu gaat zeggen. ,,En we hebben hem nog maar twee maanden! De vorige heeft je zus al kapot gemaakt!” Ik weet het, maar het ging niet met opzet. Sorry mam.

Veel plezier nog in Frankrijk. Doe je de groetjes aan papa? En kijk je een beetje uit met de rosé?

Xx,

Vinnie.

p.s. De katten leven nog.

  1. Hallo Zoon, tsja dat begon goed dat gezonde eten van je. Maar ja die frituurpan hé.Bitsie jammer weer. Maar we nemen aan dat hij het ondanks het verschrompelde handvat nog wel doet. Het weer is hier nog steeds wisselvallig. De droge periodes vullen we op met koffie bier en rosé.Succes met koken en anders veel plezier bij de febo. ps. ik heb al een utlopersticker op de camping hangen. ik mail de foto wel even. Xx pa en ma

  2. Hee Schutjes, zo’n mandje hebben wij ook jaren gehad haha. Doet het nog wel hoor. Nog 3 weken en dan hebben we ook zo’n zoon in huus. 10 dagen alleen. Gelukkig is hij meer van de pizza. Groetjes Marian

Reageer

Get Adobe Flash player