Samengeknepen billen

Dit artikel is gepubliceerd in het clubblad van Advendo Korpsen Sneek de ‘Fortissimo’ van september 2011.

Met samengeknepen billen liep ik donderdag een september naar het Advendo gebouw. De vakantie was voorbij en het eerste optreden van het naseizoen diende zich aan. Net als alle andere ‘eerste optredens van het naseizoen’ werden we ook dit jaar weer verwacht in Sint Nyk.

Het is een mooie vakantie geweest. Het weer was dan niet om over naar huis te schrijven, de feestjes waren er niet minder om. Vooral in de Sneekweek en de dagen er omheen heb ik gefeest, gedronken, gegeten en me vooral niet ingespannen. Tenzij ontspannen ook een soort inspannen is.

Dat verklaart ook mijn samengeknepen billen-wandeling naar het Advendo gebouw. Dat gefeest en gehos heeft namelijk dermate zijn sporen nagelaten dat ik de kans nihil achtte dat mijn benen, inclusief mijn samengeknepen billen, zonder slag of stoot in mijn uniformbroek verdwenen.

De grootste doemscenario’s spookten door mijn hoofd. Want wat als ik niet meer in mijn broek paste? Of misschien zat hij wel zo strak dat ik er tijdens het optreden uit zou scheuren. En dat dan iedereen bij de voorwaartse draai mijn blauwgestreepte onderbroek zou zien. Gênant!

Eenmaal bij het gebouw haalde ik een beetje zenuwachtig mijn uniform uit zijn hoes en hing ik hem aan de muur. Ik keek er even naar en besloot toch nog even naar buiten te gaan om even een praatje te maken met de mensen die ik zes weken niet had gezien. Van dat ontwijkende gedrag, je kent het wel.

Uiteindelijk was het moment dan daar. Voorzichtig haalde ik de broek van het haakje af. Vervolgens stapte ik in de broekspijpen; eerst de rechtervoet, toen de linker. Ik trok de broek omhoog en deed het knoopje dicht. Dat ging eigenlijk makkelijker dan gedacht. Ware het niet dat ik altijd een riem nodig had om de broek om mijn toen nog ontspande billen te houden. Nu kon ik de broekriem maar tot het eerste gaatje aanhalen. Deze is na mijn vakantie dus naar het rijk der overbodige verbannen.

Maar in het naseizoen zal ik mijn best doen om de riem uiteindelijk weer nodig te zijn. En dat moet gezien het aantal optredens wat voor de deur staat zeker lukken. Deze maand staat voor de Senioren optredens in Eupen, Oosterwolde, Roden en aan het eind van de maand in Luzern (Zwitserland).

Misschien dat ik, nadat we een aantal bergen op gelopen zijn, toch de riem weer uit de kast kan halen.

V.

Reageer

Get Adobe Flash player