Populair

Dit artikel is gepubliceerd in de Fortissimo van juli 2013.

Schermafbeelding 2013-07-05 om 19.12.28

Sinds jaar en dag heeft mijn vader de sleutel van het Advendo gebouw. Hij is lid van de materiaalcommissie en rijdt af en toe de instrumenten van de senioren naar de oefenlocaties. Vroeger, toen de timbales die ik toen bespeelde zwaarder waren dan ik, deed hij dat ook al. Wat hij niet weet, is dat hij mij er ongekend populair mee maakt.

Als we met Advendo terugkomen van een optreden, duiken een aantal leden nog wel eens het gebouw in. Onder het genot van de nodige pilsjes wordt dan ge(klaagd)praat over het optreden dat die middag of avond gelopen is. Over hoe de show ging. Over hoe de muziek klonk. En over hoeveel mooie vrouwen er langs de kant stonden.

Heel lang duurt dit meestal niet, waarna iedereen huiswaarts keert. Zonder tas. Zonder Koelbox. Zonder instrument. Én soms zonder fiets. Attributen die op de heenweg wel meegingen.

Als ik de volgende morgen wakker wordt, staat mijn telefoon roodgloeiend. Ik ben gesmst, gewhatsappt en zelfs gebeld. De eerste keer dat dat gebeurde raakte ik lichtelijk in paniek. Ik dacht dat er iets aan de hand was. Iets verschrikkelijks gebeurd was.

Is er iemand overleden? Heb ik rare dingen uitgevreten na iets te veel biertjes? Is de deur van het Advendo gebouw niet goed afgesloten, waardoor dieven makkelijk binnen konden komen en al het instrumentarium –en dat is dan nog niet eens het ergste- INCLUSIEF mijn cowbell mee konden nemen?

Alle belletjes bleken te gaan om het verkrijgen van de sleutel van Advendo gebouw om hun eigen koelbox en tas op te halen. Ik fungeerde de rest van de dag als uitgiftepunt van de sleutel van het Advendo gebouw. Ik voelde me een soort fietsenverhuurder die de hele dag sleutels uitreikt en in ontvangst neemt.

Hierop heb ik wat bedacht. Iets waardoor ik de volgende keer rustig verder kan slapen, zonder dat ik in de stress raak als ik op de door mijn nichtje opgefleurde iPhone-scherm kijk.

Voortaan ligt er onder iedere kliko bij het gebouw een sleutel. Bij de tweede ingang zit er vanaf de deur gezien, twee meter naar rechts een steen los; ook daar zit een sleutel onder. En voor de echte diehards ligt er een sleutel op het dak.

Knap ik op zondagmorgen nog even een spreekwoordelijk uiltje.

Welterusten.

V.

 

 

Reageer

Get Adobe Flash player